Alexandru Fintoiu

Incepeti ziua cu El

De fiecare dată când ne trezim până dormim iar, vântul ne stă împotrivă. Uneori când zici că ai scăpat, vine o pală puternică, gata gata să te dea jos. Ăștia suntem. Avem de luptat cu vântul. Câteodată, aproape suntem luați. Oricât de jos am fi însă, încercăm să ne ridicăm.

În momentele când pare că nu poți, apare Hristos. Umblă pe mare, pe uscat, pe cer, în vis… Totul ca să ne umble la inimă de fapt, că acolo sunt problemele cele mai mari. Parcă vine când e cel mai dificil moment, când se îngână ziua cu noaptea, când nu știi pe unde să o apuci, când se vede cel mai greu.

În momentele acelea e posibil să te speri de El. Apare ca o nălucă. Așteptat în situații de criză și totuși apărând neașteptat. Mai că îți vine să vâslești să scapi de El, dar dacă îndrăznești în tot vacarmul acela, Îl poți vedea pe Hristos intervenind pentru tine.

E important să începi în fiecare zi cu Dumnezeu. Ia-L pe El în corabie și garantat vântul nu va mai sufla. Atunci va fi momentul în care vei vedea că El este cu tine, că nimic nu este atât de greu, că problemele pot fi rezolvate, că vei știi ce cale să alegi. Dintr-o dată apare soarele și ești în sfârșit bucuros.

Sunt prea mulți oameni triști azi. Noi n-am fost creați să construim piramidele egiptenilor ci să investim în templul nostru ceresc. În templu te bucuri și ești fericit.

Începeți ziua cu El în barcă. E rețeta fericirii.