Alexandru Fintoiu

Inca mai palpaim

Încă mai pâlpâim. Ne mai luptăm dar cum a fost nu pare să mai fie. E greu în fiecare zi, cel puțin pentru cei care vor să fie sfinți. E o luptă din care ieși șifonat bine. Îți dai seama că numai Dumnezeu poate lupta pentru tine, tu te simți slab, neputincios și obosit.
În toiul problemelor și al disperării Dumnezeu ne spune că luptă pentru noi. Te simți cumva mai ușor dar îți dai seama că tot tu te străduiești și te trezești tot cu forțele tale încercând să ieși la loc larg. Hristos ne trimite cu puterea pe care o avem. Dar oare avem ceva?
În fiecare om care se străduiește să fie plăcut lui Dumnezeu există acel ceva care să ne ajute să reușim. Doar că trebuie înmulțit și întărit. Puterea pe care o avem e posibil să ni se pară așa de mică încât să credem că de fapt nu avem nimic. Totuși Dumnezeu ne vrea în acțiune, pentru că doar acolo îți dai seama că ai făcut ce n-ai fi crezut că poți. Doar acolo, în acțiune, Dumnezeu îți înmulțește puterea, te sprijinește și te ajută să biruiești.
Mâinile în sân nu au fost binecuvântate niciodată. Biruința nu o poți căpăta la televizor sau accesând site-urile interzise. Stând cu gândul tot acolo la neputința ta nu vei reuși să biruiești. Dacă ceva te face să păcătuiești, fugi, renunți să mai fi pus în situația de a face lucruri greșite. Te ferești, te rogi și nu te lași înfrânt.
Astăzi e o lume plină cu creștini înfrânți înainte să înceapă lupta, pentru că se simt atât de slabi că nu se mai opun. Înfrângerea însă nu este o opțiune. Te ridici și lupți. Așa slab cum te simți, încerci. Dumnezeu binecuvântează mâinile care lucrează.
Nu vrei să vezi puterea lui Dumnezeu în viața ta?