Alexandru Fintoiu

Surprinde azi ca sa fii binecuvantat maine

Cineva spunea că dacă vrei să fii fericit, să ai zero așteptări de la ceilalți. Nu știu cât de adevărată este afirmația asta însă știu că noi creștinii ar trebui să avem destule așteptări unii de la alții. Apostolul Pavel scria că așteaptă lucruri mai bune de la noi.
Ca să nu fim dezamăgiți, ne putem proteja de ceilalți fără să avem nicio pretenție de la ei. Dar acest lucru nu e o scuză ca să nu facem nimic. Așa cum Isus a demonstrat că El este Lumina lumii, vindecând orbul din naștere, la fel trebuie să demonstrăm că suntem creștini reacționând și trăind în conformitate.
Credința fără fapte este mecanică, de fațadă, superficială, de paradă, să vadă toată lumea. Un om cu o credință care și face, are o etică înaltă, se ridică și luptă, lăsând pe cei batjocoritori fără replică.
Faptele fără credință au doar valoare morală pentru că în spatele lor nu e dorința de a-L glorifica pe Dumnezeu ci omul. Credința autentică te mișcă și când nu-ți convine și când nu e confortabil. Te lupți pentru ea dar nu cu pumnul ci cu dragostea.
Poate că mulți oameni n-au așteptări de la ceilalți, dar noi trebuie să fim oamenii care să-i surprindem, să-i uimim, care întodeauna să putem oferi un cuvânt bun, să fim alături, să dăm un telefon, să încurajăm.
Săptămâna trecută, câți s-au simțit binecuvântați pentru că i-ai încurajat? Dacă nu este nimeni înseamnă că este posibil să ajungi în momentul în care oamenii să nu aibă așteptări din partea ta.
Surprinde azi ca să fii binecuvântat mâine.