Alexandru Fintoiu

Sa rascumparam cumva timpul

Timpul este problema cu care fiecare om luptă dar nu reușește să o învingă niciodată. Suntem depășiți de timp în multe situații zilnice. N-avem timp pentru lucrurile esențiale, nici să mâncăm uneori, dar să mai petrecem timp cu cei iubiți.
Timpul lasă urme sau le șterge. Te face să uiți sau îți dovedește ce este de neuitat. Te face să îl petreci frumos sau să îl pierzi. Cu timpul nu poți să glumești, pur și simplu lui nu-i pasă. Poți să te bucuri de el sau alegi să îl petreci știind că oricum nu poate fi dat înapoi.
Timpul oferă regrete, dar nu poți face nimic pentru a recupera clipele duse pe apa vieții. Timpul te însărcinează să oferi atunci când e vremea potrivită pentru că va fi un moment în viață când nu mai ai cui.
Kennedy, marele președinte american spunea că trebuie să utilizezi timpul ca pe o unealtă nu ca pe o cârjă.
Un creștin face ca timpul să nu curgă fără un bine, fără un cuvânt bun, fără o încurajare, fără să lase urme de bucurie în inimi deznădăjduite și triste.
Habar n-avem cât timp avem. Ar trebui să profităm cum putem, cu mijloacele pe care le avem. Fericirea poate fi adusă prin lucruri mici, câteodată doar fiind acolo, la nevoie.
Timpul nu se supără nici la bine nici la rău. Dumnezeu la rău da, dar are har. Profitați de el, de timp, de har și de Dumnezeu.
Merită.