Alexandru Fintoiu

Motive de bucurie

Nici un om nu s-a născut sfânt afară de Hristos. Când venim la biserică dovedim că avem nevoie de Dumnezeu și că suntem conștienți că fără El n-avem viitor. Toți cei care se închină lui Dumnezeu știu că au nevoie de iertare.
În fiecare zi, cerem îndurarea Lui. Avem nevoie de ea. Apostolul Pavel spunea că vrea să facă binele dar răul este lipit de el. Avem de dus în fiecare zi lupta aceasta. Vrem să facem bine și uneori sfârșim în a face invers. Ne simțim supărați, apăsați și Singurul care poate să ne ajute e Hristos.
Psalmistul David se întreba în Psalmul 130 “Dacă ai păstra Doamne, aducerea-aminte a nelegiuirilor, cine ar putea sta în picioare, Doamne?”. Întrebarea este retorică iar răspunsul e simplu, nimeni. Niciunul nu ar putea sta în picioare.
Avem parte de har. Îl consumăm în fiecare moment, ne bucurăm de el în fiecare moment. Ne dăm seama că suntem oameni. Nu prin puterea noastră, nu prin capacitățile noastre, nu prin știința noastră, nu prin meritele noastre.
Fiți fericiți. Avem un Mântuitor. Trebuie să fim entuziasmați de El. Nu trebuie să umblăm cu capul plecat ci încântați. Ce nu putem noi reușește El.
Tot David în același Psalm ne zice unde găsim iertarea, la Dumnezeu. Poți începe fiecare zi gândindu-te că ai parte de har, că ești ales de El, că dacă se întâmplă vreo greșeală ai un Dumnezeu care așteaptă pocăința ta. Acest lucru e fantastic.
Bucurați-vă oameni buni. N-avem datorii neplătite.