Alexandru Fintoiu

Pentru cei dependenti

Cineva povestea că Universitatea din California a realizat un studiu cu privire la cauzele pentru care cei mai mulți oameni mor. Undeva pe locul 2 era alcoolul iar pe locul 1, tutunul.
Cu toate că cei care le folosesc știu acest lucru, nu se pot lăsa. Fie nu vor, fie nu pot. Am cunoscut de curând un om care mi-a zis că în viața asta le-a făcut pe toate și s-a lăsat. Dar de tutun și alcool nu a reușit.
Hristos a venit ca să facă ceea ce oamenii nu pot. Să-i mântuiască și implicit să-i scape de dependențe. Tot ceea ce te ține legat și de care nu poți să scapi singur, poate fi înmânat lui Isus Hristos iar El te va scăpa. Când l-am întrebat dacă crede că Dumnezeu Îl poate ajuta, a zis că nu, că Dumnezeu nu poate ajuta oameni ca el.
Ei bine, mesajul e simplu. Dumnezeu pentru astfel de oameni a venit. Hristos nu pune multe condiții. Singura pe care trebuie să o împlinești este să crezi că El poate.
Poate și tu ești într-o situație asemănătoare. Nu ai nevoie de încurajări deșarte, de psihologi, de oameni care să-ți ascundă pachetul de țigări, ai nevoie să Îl lași pe Dumnezeu să lucreze și să Îl rogi. Nimeni nu poate ca El, nimeni nu te poate împlini cum o face Dumnezeu.
Ce este trist este că oamenii ar apela la orice dar nu la Dumnezeu. Ce nu poate face pachetul de semințe, poate face Hristos. Dacă a putut ierta oameni cu vini mari și păcate grele, te poate ierta și izbăvi și pe tine.
Vă invit să ne rugăm pentru oamenii care sunt dependenți. Nu-i uitați. Au nevoie de ajutorul de Sus. Să vedeți ce creștini frumoși poate face Hristos din ei.