Alexandru Fintoiu

O nunta regala

Weekend-ul trecut a fost marcat de mai multe evenimente dintre care cel mai mediatizat a fost nunta regală a Marii Britanii. Mulți s-au uitat. Unii din curiozitate, alții ca să arate cu degetul.

Mesajul predicii de 15 minute realizate de episcopul Michael Curry a fost primit bine de ceilalți în general. A vorbit despre dragostea din Dumnezeu care ar trebui să fie calea către o viață deplină pentru orice om din lumea aceasta.

De fapt din toată nunta, e singurul lucru care chiar a contat dar care nu se știe cât a schimbat. Dumnezeu ne vorbește de dragostea Lui în toată Sfânta Scriptură. Vorbește prin minuni, ne vorbește prin Cuvânt, ne vorbește prin ceilalți, ne vorbește prin Hristos răstignit pe cruce.

O grămadă de oameni nu-L iau în seamă pe Dumnezeu când vorbește. Constată că vorbește frumos, că e bun, că dacă și alții s-ar comporta mai bine, lumea s-ar schimba. Totuși prea puțini se gândesc să se schimbe ei. De arbitrii e plină lumea. De oameni iubitori de Dumnezeu, prea puțini.

O parte din posturile de televiziune de la noi, cât timp ce se vorbea de dragostea lui Hristos pentru oameni și de sacrificiul Lui de la Golgota nici măcar nu au tradus. Dar la tot ce nu ține de Dumnezeu sunt specialiști.

Probabil că nu e modul obișnuit în care oamenii se așteaptă să le vorbească Dumnezeu. Nu la o nuntă regală, nu într-o astfel de biserică, nu cu astfel de oameni și nu de la un asemenea episcop. Dar să nu uităm, Dumnezeu vorbește și prin animale dacă vrea.

Poate că așa a găsit cu cale El, să se adreseze oamenilor la care noi nu putem ajunge. Nu trebuie să judeci ci să te rogi.

Să te rogi ca El să schimbe goana după pământ cu setea după cer.