Alexandru Fintoiu

Iubiti primavara

Iubiți primăvara. E frumoasă, verde și plină de perspective. Rainer Rilke spunea că primăvara, pământul este ca un copil care știe poezii. În tot tumultul societății puțini mai sunt cei care se bucură cu adevărat de astfel de poezii.
Iubiți primăvara. Ne ajută să înțelegem că frumosul își are rostul lui și vremea lui. Este ca omul, azi frumoasă, mâine arsă de soare și muncită.
Iubiți primăvara. Nu mai este mult și se sfârșește. Devine o amintire la care toamna degeaba te duci cu flori, nu o poți reînvia. Florile primăverii sunt magnifice și pline de parfum, cât sunt.
Iubiți primăvara. Ruth Stout, autoarea de origine americană, voia să o întâmpine în grădină dacă ar fi fost să aleagă unde să se poată întâlni. Lui Dumnezeu Îi plăcea să se plimbe prin grădină în răcoarea dimineții. Ne-a restaurat ca într-o zi să pășim prin iarba verde fără căpușe și fără păcat.
Iubiți primăvara. Aici se repetă din când în când, Dincolo e eternă pentru cei care au îndeplinit condițiile aderării la cer. Trebuie să ne obișnuim cu ea și să nu mai putem de bucurie. Hristos ne-a făcut-o posibilă.
Iubiți primăvara și nu vă lăsați înșelați de soarele cu dinți. El nu e soarele cel adevărat, doar un “fake”. Soarele dreptății te face să te topești de dragul Lui.
Iubiți primăvara. A mai rămas puțin din ea dar abia urmează.