Alexandru Fintoiu

Hristos se arata ca sa ne schimbe

Cum s-a arătat în trecut, Hristos se arată și astăzi. Doar să credem. Îl putem vedea în situații mai delicate din viață dar și în viața de zi cu zi.
Îl putem vedea în primăvara de afară. Oamenii sunt atât de preocupați de faptul că li se spune că nu mai e primăvară încât nu o mai văd. Până și ceea ce ar trebui să vedem ni se spune. Dacă o să se ajungă să ți se spună să nu Îl mai vezi pe Dumnezeu, ce o să faci?
Îl putem vedea în oamenii de lângă noi. Nu puțini sunt cei cărora li s-a făcut un bine și L-au văzut pe Isus. Cine nu crede în Dumnezeu vede circumstanțe, forțe, doctori, întâmplări sau noroc. Tu ce vezi?
Îl putem vedea în Sfânta Scriptură. Este singura carte nouă întodeauna. De câte ori citești, de-atâtea ori apare ceva ce ți se pare că nu ai citit niciodată. Asta pentru că Dumnezeu se arată în mod diferit, nu are un standard. Când citești Biblia, te mai surprinde?
Îl putem vedea în biserică. Acolo El împlinește ceea ce a promis, că va fi prezent. Îl vezi, îți vorbește sau observi ce e mai neplăcut? Vezi limitele oamenilor sau Dumnezeul infinit? Ești marcat de mesajul Lui sau de aptitudinile celor care se închină?
Îl mai putem vedea în noi deși uneori pare greu. Un om sincer cu el însuși Îl vede greu pe Dumnezeu în el pentru că are de luptat, dar Îl vede. Nu ne mințim ci credem pentru că vedem schimbarea.
Nimeni nu poate schimba un om ca Dumnezeu. Când se arată Dumnezeu unui om, viața lui se schimbă pentru totdeauna.