Alexandru Fintoiu

Dumnezeu ne ajută în multe feluri

Unul din lucrurile care ar trebui să ne caracterizeze în viața noastră de creștini ar trebui să fie ajutorul pe care îl dăm celor care au nevoie. Nu o să avem de multe ori ocazia aceasta. Poate pentru unii oameni putem face ceva ce pare pentru noi neînsemnat dar pentru ei atât de important.
Dar există momente în viața când banii nu te pot ajuta, când prietenii oricâte lucruri frumoase ar spune n-ar folosi la nimic, când nici chiar cei din casa ta nu pot să facă ceva pentru tine. În astfel de momente singurul capabil să îți ofere o soluție viabilă, reală este Dumnezeu.
Dumnezeu îi ajută pe ai săi ascultându-i de fiecare dată când se roagă. Oamenii s-ar putea să nu te bage în seamă, nimeni nu te ascultă, nici acasă nici, între prieteni și te simți neînsemnat. În Psalmul 116, motivul pentru care psalmistul declară că Îl iubește pe Dumnezeu este că “El aude glasul meu, cererile mele”. Apelează la El.
Un alt lucru pe care Dumnezeu îl face este că ne oferă tărie. Pot fi grele încercările, munți pe care nu i-am putea trece singuri. Dar Dumnezeu este acolo ca să ne izbăvească. În Isaia 41:10 scrie așa “Nu te teme căci Eu sunt cu tine…” Chiar dacă sunt situații grele în care nu știm ce să facem, ajutorul ne vine de la Domnul. Ne-a promis și El întodeauna face ceea ce promite.
Dumnezeu ne dăruiește binecuvântare. Nu ezită să ne ducă pe Stânca aceea care este prea înaltă pentru eforturile noastre. Mântuirea sufletului se realizează prin har nu prin puterile noastre. Binecuvântare nu înseamnă neapărat lucrurile materiale. Am văzut oameni care erau fericiți cu foarte puțin. Te-ai gândit vreodată că starea ta de mulțumire sufletească este o binecuvântare de la Dumnezeu?
Dumnezeu ne ajută vindecându-ne. Există acele excepții pe care Dumnezeu le face în mersul obișnuit al lucrurilor și intervine supranatural. A realizat aceste lucruri cât a fost aici pe pământ și încă le mai poate realiza de acolo din cer. Nu toți au avut parte de vindecare, dar cei care au avut parte L-au crezut pe Dumnezeu. N-ai vrea să fii și tu omul acela special căruia îi este răsplătită credința, vindecându-te?
Să nu uităm, Dumnezeu ne ajută în multe feluri. Aici sunt scrise doar câteva. Încrede-te în El și El va lucra.