Alexandru Fintoiu

A murit un ateu

Fizicianul Stephen Hawking a murit. Toată lumea l-a plâns deși nu am înțeles de ce. A fost un ateu care a spus că viața de apoi e un basm. Toată viața a încercat să se lupte împotriva lui Dumnezeu. Acum, la întâlnirea inevitabilă cu El, nu va putea să spună niciun cuvânt.
A făcut parte din tabăra celor care nu cred și se luptă să nu creadă, deși de-a lungul timpului mulți oameni de știință s-au convins de existența lui Dumnezeu. Totuși ceea ce este remarcabil la Dumnezeu este că i-a mai dăruit câteva zeci de ani, poate harul îl va convinge că are nevoie de iertare.
Dumnezeu este de o corectitudine profundă, de neînțeles pentru noi. Iar dragostea Lui pentru omenire atinge cele mai înalte culmi. Totuși ignoranța omenească este cea care contrastează cel mai mult iubirii Lui.
Auzeam că nu știu ce teolog a zis de Hawking că s-a dus în cer. Ajungem să nu ne mai mire nimic. Sfânta Scriptură explică clar care este Calea către cer și că este exclusivistă, Hristos. În al doilea rând omul acesta nici nu avea cum să ajungă acolo atât timp cât el nu credea în existența cerului și nici a teoriei creativității.
Mersul în cer este un act de voință. Dacă vrei, ai posibilitatea să ajungi acolo. Doar dacă vrei. Dumnezeu nu bagă pe nimeni în cer cu forța. Hawking nu voia cerul.
Cel mai neînsemnat om de pe pământul acesta care crede în Isus este mai valoros decât cel mai inteligent, mai studiat și mai mare om de pe pământ care nu crede. “Neînsemnatul” aduce valoare jertfei lui Isus de la Golgota, celălalt aduce valoare sau nu doar lucrurilor efemere.
Petre Țuțea spunea că scara valorilor umane conține: sfântul, eroul, geniul și omul obișnuit. Sfântul se află cel mai sus.
Dar știți de ce? Pentru că Hristos l-a sfințit, pentru că a crezut în El.
Bucurați-vă sfinților, oriunde sunteți.