Alexandru Fintoiu

Dumnezeu iti mai ofera o sansa

În viața aceasta poți pierde multe lucruri, unele pot fi recuperate altele nu. Poți pierde bani, poți pierde serviciuri, poți perde stima de sine, sfințenia, poți pierde oameni.
Bani sau lucruri materiale dacă le pierzi nu e chiar așa grav. Uneori sunt unii oameni de lângă noi pe care mai bine îi pierzi decât să rămâi în continuare cu ei, în sensul că nu poți continua la infinit dacă vezi că faci prostii din cauza lor.
Tovărășiile rele, știți voi. Nimeni nu poate rămâne lângă cineva ani, crezând că omul acela se va schimba. Da, un om se va schimba dar acela vei fi tu. Și nu va fi bine. Alegerile noastre influențează viitorul nostru.
Așa cum un om te poate schimba, așa te pot schimba lucrurile cu care interacționezi. Unul din cei mai buni prieteni pe care îi am și nu sunt mulți, mi-a zis ieri că și-a dat demisia de la serviciu pentru că au vrut să-l promoveze director general. Trebuia să aleagă între serviciu și familie, timp pentru amândouă nu era. A ales familia și implicit relația cu Dumnezeu.
Puțini oameni ar alege așa. Banii mulți și salariile europene îi fac pe unii să renunțe la tot. Prioritățile în viață definesc ceea ce suntem. Alegem conștinet să trăim sau alegem inconștient să murim. Pierzi sfințenia, pierzi totul. Totuși există o posibilitate de recuperare pentru cei care au pierdut ceva prețios în viață.
Nu mă refer la bani sau lucruri. Bob Marley spunea că unii oameni sunt atât de săraci încât nu au altecva decât bani. Iar Bob Marley a fost un foarte cunoscut cântăreț în lumea largă și a avut carduri pline fără îndoială.
Ce te face om e Dumnezeu, sfințenia, caracterul, viața scăldată în har. Recuperare există chiar dacă lumea te-a mutilat cu fața ei de rău. Dumnezeu oferă și a doua șansă pentru oamenii care sunt gata să se desprindă de hainele murdare.
Pentru cei care ați fost și care nu mai sunteți, care știați și care acum ignorați, prinși în mreje amăgitoare, să nu uitați că Dumnezeu taie vițelul cel îngrășat doar pentru voi. Și bucuria e mare. Viața aceasta nu trebuie să se sfârșească din greșeală în greșeală, Dumnezeu are un plan.
Lăsați-L să lucreze.