Alexandru Fintoiu

Odihneste-te

Foarte mulți oameni se lupta cu oboseala. De dimineață până seara muncesc, unde nu e un serviciu sunt două, vor mai mult, au așteptări din ce în ce mai mari de la viața aceasta, de la card, de la ceilalți.
O parte din ei ajung la biserică sleiți de puteri, fără chef, fără bucurie, știind că de luni o iau de la capăt. O altî parte nu mai ajung. Hristos ne spune că a venit ca să ne dea odihnă sufletelor noastre. Cei care aleargă atât, nu aleargă pentru suflet.
Când ești obosit, cântarea nu mai e cântare, predica nu mai e predică iar rugăciunea e nulă. Nu-ți poți conecta sufletul cu Cerul. Cu cât alergi mai mult ca să ai mai mult, cu atât hainele se murdăresc mai mult efortul fiind mai mare. La un moment dat ajungi să crezi că viața nu mai are sens.
Așa sunt cei care nu-și fac timp să se odihnească. Nici pământul nu-l lasă liniștit. Îl muncesc fără pauză, ani și ani. O parte din “vedetele” lumii se droghează ca să poată rezista oboselii. Diavolul oferă soluții care au repercusiuni pe termen lung și scurt. Una din armele lui e oboseala.
O parte din creștini se trezesc prinși în mrejele acestea fără să se oprească o clipă să observe cu adevărat care este situația vieții lor și că nu pot continua așa la nesfârșit. Până și deciziile greșite le luăm din cauză că nu avem mintea limpede și nu ne lăsăm călăuziți de Isus.
Chiar dacă iar e luni, poate că începutul de săptămână ar trebui să aducă o scimbare în viața noastră, să începem să luptăm și pentru ceea ce contează, să fim treji sufletește, iar asta nu se poate face cu nopți pierdute și ore lăsate firii.
Nu poți să te odihnești împovărat. Ce-ar fi să lași grijile lui Isus definitiv?