Alexandru Fintoiu

Nimeni nu merita vreodata

Isaia a spus despre Hristos cu 700 de ani înainte că Dumnezeu a găsit cu cale să-L zdrobească prin suferință. Nici un părinte din lumea aceasta nu-și poate închipui măcar cum este să-și vadă copilul zdrobit de sau prin suferință.
Un gând inimaginabil. Totuși, Dumnezeu a făcut asta ca să ne salveze pe noi. Nu meritam. Nimeni nu merita vreodată. Mântuirea noastră este prin acceptare și atât. Hristos nu numai că a fost zdrobit pentru noi dar Isaia ne spune că va vedea o sămânță de urmași. Aceia suntem noi cei care credem.
Apoi mai aflăm de la Isaia că Isus va împărți prada cu cei puternici. Dacă ne uităm la povestea lui David cu Goliat, cei doi au reprezentat fiecare poporul său. Când David a biruit, tot poporul a biruit împreună cu el. După ce au venit din urmărirea filistenilor, poporul israel le-a jefuit tabăra. David a câștigat biruința și poporul s-a bucurat de laurii victoriei.
La fel este și cu Isus Hristos. El a biruit și noi am biruit împreună cu El. De victoria Lui ne bucurăm noi astăzi. Biruința câștigată prin suferință o împarte cu noi. Nu meritam. Nimeni nu merita vreodată.
De aceea vă invit săptămâna aceasta să mulțumiți lui Dumnezeu pentru harul nespus de mult la care ne-a chemat, pentru bunătățile nespus de mari de care ne-a făcut parte și pentru dragostea nespus de adâncă în care ne-a scăldat.
Ne așteaptă zile frumoase cu Hristos în noi.

Alexandru_Fintoiu