Rugaciune

Străini, pelerini și călători…

Cu câțiva ani în urmă am avut o perioadă sabatică (liberă, n. tr.). Mentorul meu mi-a sugerat următoarele: „În timpul acesta nu investi în educația ta formală. Lasă-L pe Dumnezeu să investească în tine.” Cum să reușesc acest lucru având doar patru luni la dispoziție?
Auzisem despre „El Camino”, faimosul traseu de pelerini din Santiago de Compostela (Spania), iar gândul acesta a stârnit un vis în inima mea. Pe când mă gândeam ce să fac în această perioadă sabatică, m-am gândit din nou la acest traseu și am decis să petrec două săptămâni în acest pelerinaj, devenind astfel un adevărat pelerin. Biblia ne vede ca străini, pelerini și călători, după cum veți observa și din acest material pentru Săptămâna de Rugăciune. Totuși, fiecare dintre noi este înclinat să nu rămână așa. De aceea, pentru proprietăți (case, de exemplu) avem termenul imobile, ci nu mobile. Toate acestea au fost un motiv bun pentru o persoană stabilă ca mine să devin mobil, ca un pelerin.
Diferența dintre un turist și un pelerin este că primul dorește să vadă lucruri noi, pe când pelerinul vrea să devină nou. De aceea, m-am hotărât să nu mă comport ca un turist. Nu voiam să vizitez multe lucruri și nu voiam să intru în contact cu multe persoane. În fiecare zi meditam la Cuvântul lui Dumnezeu și mă rugam. Am învățat că este mult mai bine să am bagaje puține, pentru că altfel va trebui să le car pe toate după mine. Un alt lucru important pe care l-am învățat a fost să mă concentrez pe un scop anume și să nu mă las distras de altceva. De asemenea, am învățat să vorbesc mereu cu Dumnezeu.
În timp ce mergeam prin căldura dogoritoare a Soarelui, sau uneori prin ploaie, am înțeles mai multe despre Domnul Isus, care a fost și El pelerin pe pământul acesta. Și, în mod ciudat, pe măsură ce călătoream mai mult, mă simțeam mai acasă decât dacă aș fi fost în starea mea „stabilă”.
Pe măsură ce veți parcurge această Săptămână de Rugăciune, vă veți întâlni cu diferite provocări pentru starea și situația dumneavoastră. Rugăciunea mea este ca Dumnezeu să folosească acest program de rugăciune ca să Își facă lucrarea Lui în dumneavoastră. Lăsați-L pe Dumnezeu prin Duhul Său Sfânt să lucreze și să facă necesarele corectări în călătoria dumneavoastră.
Fie ca să Îl cunoașteți pe Domnul Isus într-un mod nou în călătoria dumneavoastră către destinația cerească!
Thomas Bucher
Secretar General – Alianța Evanghelică din Europa
P