Alexandru Fintoiu

Ferice de cine Il primeste

Hristos a venit la ai Săi dar ai Săi nu L-au primit. N-au primit nici proorocii din vechime și nici cu Legea lui Dumnezeu nu s-au împăcat prea bine. Isus a fost ignorat de foarte mulți.

Irod L-a urât, cărturarii L-au tratat cu indiferență iar oamenii de rând nu I-au găsit loc decât cu animalele. Vizita Lui pe planeta noastră ar fi trebuit să fie altfel dar omul era pierdut.

Tot așa se întâmplă și acum. Dumnezeu vizitează pământul în Duh. Dar prea puțini sunt cei care Îl aclamă, care Îl primesc, care sunt gata să deschidă inima. Mai degrabă plătesc pentru o învățătură falsă decât să primească mântuirea fără plată.

Isus Hristos vizitează biserici, familii, spitale, orfelinate chiar și închisori. Nu prea e loc pentru El. Vin Sărbătorile nașterii Lui și nici în sărbători nu e loc pentru El. Sunt alte lucruri care par mai frumoase, mai strălucitoare și care colorează clipa neinvestită a omului.

Sunt lucruri care bucură dar care folosesc puțin sau deloc. Din pricina lor, hanul inimii omului e plin. În fiecare zi Hristos primește din partea multor oameni același mesaj, nu e loc pentru Tine.

Există totuși inimi în care se naște. Inimi neînsemnate, mici în ochii oamenilor, dar nespus de prețioase în ochii lui Dumnezeu. Aceste inimi nu izbesc privirea, nu se umflă de mândrie și sunt gata să-i dea Lui Isus totul.

Pe acest pământ și acum ca și atunci, e prea puțin loc pentru bine, pentru dragoste, pentru pace, pentru Isus.

Dar e ferice de cei ce-L primesc. Acolo chiar e sărbătoare.