Alexandru Fintoiu

Ce prioritati am?

Lumea ne vrea înfrânți, diavolul ne vrea înfrânți, firea ne vrea înfrânți, singurul care ne vrea învingători e Dumnezeu. Radu Gyr spunea că adevăratele înfrângeri sunt renunțările la vis.
Nu știu ce fel de vis avem fiecare din noi. Să ne meargă mai bine? Să ne căsătorim? Să câștigăm mai mulți bani? Să avem o casă mai mare sau o mașină mai bună? Probabil că la fiecare ne-a trecut prin cap asta cel puțin o dată. Toate acestea fac parte din “toate celelalte” pe care Dumnezeu spune că ni le va da pe deasupra.
Există puțini oameni care aspiră să-și mântuiască sufletul, să trăiască o viață mai sfântă ori să crească în relația cu Dumnezeu. Pentru cei mai mulți, aceste lucruri sunt realități paralele cotidianului. Totuși acestea reprezintă garanția primelor.
Un om credincios lui Dumnezeu este un om care se bucură cu siguranță de împlinirea la “toate celelalte”.
Învingător însă, nu ești când ai lucruri. Învingător ești când ai caracter. Învingător ești atunci când te sacrifici, când ajuți, când ai priorități care contează și pentru alții, când nu te bucuri de confortul personal, când nu te compaci în trecut, când lupți și când te aștepți la surprize din partea lui Dumnezeu.
Cei care vin la biserică și nu așteaptă nimic de la Isus sunt înfrânți deja. Dumnezeu e gata să ne surprindă plăcut, să ne cerceteze, să ne ridice, să răspundă rugăciunilor. Întrebarea este cu ce gând mergem la El? Ce aducem pe altar? Ce visuri avem?
Iosua spunea “Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.” Dar noi?