Alexandru Fintoiu

Tu care esti lege

În fiecare din noi există legea păcatului și a morții. Când vrem să facem binele, răul stă lipit de noi ca lipitoarea. Un om cu frică de Dumnezeu, dacă nu veghează, dacă nu are inima lipită de Hristos, poate ajunge să facă lucruri nebănuite.

Uneori îți pare că ai căzut de la standardele lui Dumnezeu. Te întrebi dacă va veni momentul când natura ta carnală se va opri din acțiune și nu te va mai trage în jos. Vestea proastă este că așa cum legea gravitației acționează, tot așa și legea păcatului și a morții. Vestea bună este că ai acces la o lege mai mare, legea Duhului de viață în Isus Hristos și poți acționa în ea.

Legea gravitației spune că ce arunci în sus trebuie să cadă. Dar când ești în avion, de exemplu, altă lege operează, legea aerodinamicii care îl menține afară din legea gravitației. Asta nu înseamnă că legea gravitației nu mai este valabilă.

Când te întrebi ce este legea Duhului de viață în Hristos, răspunsul e simplu. Când în tine e Duhul Sfânt și te bazezi pe puterea Lui, ceea ce înseamnă că ești sensibil la ceea ce îți spune ascultând ceea ce îți poruncește, nu mai ești controlat de legea păcatului și a morții. Tu ești afară din ea.

Atunci nu va mai fi despre a te strădui tu cât mai mult, ci, plecându-te înaintea Duhului care te călăuzește, vei lua de la El puterea de a trăi victorios.

Oricât de mult ar încerca legea păcatului să te înfrângă, soluția nu este să stai și să te complaci în starea în care ești. Soluția e să lupți, să te sfințești, să iubești.

Fără luptă nu e cunună.