Alexandru Fintoiu

Raiul si imaginatia noastra

Săptămâna trecută, am avut posibilitatea să văd și să admir cu ochii mei frumusețea specială a munților Iezer. Când privești ce splendoare a putut face Dumnezeu la un Cuvânt rostit, rămâi mut…

Aproape că ești tentat să crezi în filosofia iehovistă care zice că Raiul este aici. Oamenii se întreabă în asemenea momente, ce ar putea fi mai frumos în Raiul lui Dumnezeu dacă pe pământ vezi asemenea minuni naturale.

Ei bine, răspunsul la întrebarea asta constă într-un exercițiu de imaginație care nu ne va reuși. Spune Dumnezeu că la mintea omului nu s-a suit măcar splendoarea care va fi acolo. E de ajuns să știm că datorită limitării creierului nostru, nu ne putem forma o imagine clară despre Rai.

Oamenii au încercat să își pună imaginația în valoare pentru a-l putea descrie. Dacă am lua la un loc imaginația tuturor de pe Pământ și am expune-o în imagini tot am rămâne foarte departe de perfecțiunea frumuseții Raiului.

Pentru mine, e de ajuns să știu că există și că într-o zi voi merge acolo. Totuși fiecare om e liber să își dea cu părerea despre cum va fi și ce va fi acolo. Ceva, îi ghidează pe toți oamenii să se gândească la Rai, cel puțin de câteva ori în viață. Acel ceva este chiar gândul veșniciei așezat de Dumnezeu în om.

Primii oameni au văzut Raiul și, din ce s-au născut alții, parcă ideea Raiului nu a dispărut din conștiința lor, fie că vorbim de creștini sau de ceilalți.

Pentru unii e mai simplu să nu bage în seamă ce le zice conștiința și se bucură doar de plăcerile de aici afirmând că Raiul e ceva aievea. Alții sunt mulțumiți cu anumite niveluri de frumusețe care le găsesc aici și ei cred că nu au nevoie de mai mult.

Dar ceea ce ar trebui să fie cel mai dorit lucru din viața noastră de pe pământ, Dumnezeu ni-l oferă gratis prin Hristos. Niciunul din noi nu merita să ajungă într-o zi acolo. Și totuși, prin credința în El avem dreptul.

Am învățat în viața asta că dacă Hristos face ceva pentru mine, face lucrul acela perfect. Dumnezeu a folosit în Sfânta Scriptură cuvinte simple pentru a face minuni mari. În același timp, Hristos ne-a spus că se duce să ne pregătească un loc.

Închipuiți-vă cât de minunat poate fi locul acela! Nici măcar nu pot să-mi imaginez!