Alexandru Fintoiu

Ganduri de la munte

Zilele trecute, pe un drum de munte uitat parcă de timp, am văzut un tractor parcat cu grijă. Lângă el nu erau decât doi câini iar în rest pustiu. Tractorul avea o plăcuță de înmatriculare pe care scria așa: „Protejat de Isus”. Era clar că cei doi câini mici nu erau îndeajuns. Oricât de mulți cai sau călăreți am avea, tot nu ar fi îndeajuns dacă n-ar fi Dumnezeu.

Dacă nu păzește Dumnezeu o casă, degeaba veghează cei ce o păzesc. M-am bucurat să văd un mic semn creștinesc în mijlocul imensității de brad.

La o cabană, era afișat un panou publicitar pe care scria cam așa: “Gâștele și vacile vin acasă seara. Gunoiul rămâne pe loc.” Oriunde există Hristos ar trebui să existe civilizație și cred că lucrul scris pe acel panou publicitar a fost pentru oamenii care nu-l cunosc pe Dumnezeu, măcar că ar fi trebuit având în vedere frumusețile grozave prin care au trecut până să ajungă la cabană.

Când ești creștin ești educat, oriunde mergi în natură realizezi că ceea ce este în jur este un dar de la Dumnezeu și nu faci din natură o groapă de gunoi.

Când ești creștin și vezi gunoaie aruncate acolo unde dorești să campezi, le strangi și le arunci unde trebuie. Dacă am face toți așa am avea o țară mai curată.

De obicei, simțul civic vine din interior spre exterior, iar dacă în interior este Hristos și în faptele exterioare tot El e.

Se apropie vara cu pași repezi. N-ar fi rău să fim utili lui Dumnezeu și în felul acesta.