Alexandru Fintoiu

Dumnezeu poate totul

In România, oamenii se sinucid bând, mâncând și conducând mașini. Alții beau antigel, lucru pe care l-am auzit ieri despre cineva din oraș. Oamenii care își pun capăt zilelor sunt oameni care n-au nădejde decât în ceea ce se vede și ce pot ei să facă.

Dacă ar avea un pic de credință în Dumnezeu, și-ar da seama că nu există problemă pe care Dumnezeu să nu o poată rezolva. Cum zicea Keller, când o ușă se închide, o alta se deschide, dar deseori ne uităm atât de mult la ușa închisă că nu o mai vedem pe cea care s-a deschis pentru noi.

Cei complet fără Dumnezeu, renunță la viață, și la asta și la cealaltă. Nu există victorie mai mare pentru diavol. Mor oamenii cu mântuirea lângă ei, cu Hristos aproape, dar afară; afară din inima lor, din viața lor, din trăirea lor.

Un lucru este sigur. Nu există nici o problemă pe pământul acesta așa de mare încât Isus să nu o poată rezolva. Chiar dacă majoritatea necazurilor omului sunt din cauza lui însuși, din vina lui, Dumnezeu iartă și salvează dacă omul apelează la El.

Când un om renunță la un lucru există două posibilități: ori e înfrânt ori e deștept. Cine renunță la viață e înfrânt dar cine renunță la gândurile nebunești e deștept. În groapa pieirii dacă ai fi și Dumnezeu tot te va scăpa. Ce nu poate un om poate Dumnezeu într-o clipă.

Mulți oameni aleg să-și pună capăt zilelor datorită banilor sau dragostei neîmplinite, dar sunt și alte cazuri. Să nu uităm însă că Dumnezeu are comori neprețuite pe care ni le poate da oricând, inexplicabil, în orice loc și în orice situație, atunci când pare imposibil. Cum face, știe El. Să te sinucizi din dragoste? Nu, aceea nu e dragoste pentru că drgaostea adevărată suferă totul. Dar tot Dumnezeu poate să pună lângă tine, la timpul potrivit, un om pe care să-l iubești cu adevărat și să fii plin de pace iubind.

Ești în criză? David spunea așa: „Iubesc pe Domnul, căci El aude glasul meu și cererile mele…”

Să fim deștepți, Dumnezeu poate totul!